Meer dan collega’s

Op onze school lopen zeer veel personeelsleden rond, maar dat we meer dan gewone collega’s zijn bewijzen onderstaande initiatieven. Elk op hun eigen manier draagt ieder initiatief bij tot het vormen van een hechtere groep personeelsleden en het creëren van een aangename werksfeer.

Het KAD-koor
In 2012 deed Nic Balthazar aan jong en oud een oproep om een clip te maken van The Climate Song. Met veel enthousiasme hebben leerlingen en leerkrachten dit uit volle borst gebracht! Enkele leerkrachten besloten het hierbij  niet te laten en samen noten te blijven kraken.

Elke vrijdag tijdens de middagpauze komen we met acht leerkrachten samen om te werken aan ons repertorium gaande van lichte muziek over volksliederen tot klassiek! We genieten van die repetities, putten er veel energie uit en laten even de schoolse beslommeringen los!

Met ons vierstemmig koortje luisteren we personeelsvergaderingen, feestjes van de collega’s én de proclamatie op, best wel spannend momenten!

De Quizploeg
Dat de school nog steeds hét kenniscentrum bij uitstek is, bewijst onze quizploeg keer op keer op de vele quizzen waar ze aan deelnemen. Niet weinig komen ze met een welverdiende podiumplaats naar huis. Onze goed uitgebalanceerde mix van wetenschappers, historici, germanisten, wiskundigen, economen, techneuten en sportfans mikt elke keer weer op de overwinning, maar blijft het spelplezier hoog in het vaandel dragen.

Samen sporten
Op geregelde tijdstippen nemen we met een leerkrachtenteam deel aan tal van competities en evenementen. Jaarlijks is een delegatie aanwezig op de Spartacus Run, de stratenloop in Denderleeuw, de Dirk Martenscorrida in Aalst, de midzomernachtrun in Gent, de Brussels Ekiden… Maar ook deelnemen aan de leerkrachtencompetitie volleybal staat op onze menu.

Dat het niet steeds competitief hoeft te zijn, bewijzen onze sportmiddagen en -avonden die de ‘Flan-games’ gedoopt werden. Volleybal, Squash, badminton, baseball, … geen sport heeft nog geheimen voor ons.

Het Comité ter Bevordering van de Collegiale Banden in het GO! Atheneum Denderleeuw
In 2009 richtte een aantal enthousiaste leerkrachten een comité op om, zoals de naam het zelf zegt, de collegiale banden aan te halen. Af en toe trekken we er samen op uit. Samen in het publiek bij de opnames van televisieprogramma’s, samen naar het theater … alles is mogelijk voor het comité!