E-learning

ICT op school
“Internetten is meer dan “googlen”. Het is ook kritisch kunnen omgaan met informatie, op een efficiënte manier kunnen communiceren met elkaar, en met de gewonnen informatie iets doen. Dit proberen we onze leerlingen bij te brengen, o.a. door het gebruik van het digitale leerplatform Smartschool en van de online persdatabank Mediargus. Daarnaast biedt onze school een moderne en uitgebreide computerinfrastructuur aan die regelmatig vernieuwd wordt.

Digitaal leerplatform Smartschool
unnamedOnze leerlingen kunnen thuis en op school gebruik maken van het digitaal leerplatform Smartschool. Dit is een website die iedereen van de school in staat stelt met elkaar te communiceren. Tevens biedt Smartschool tal van mogelijkheden om gestructureerd leerstof aan te bieden en te verwerken. Lesdocumenten en taken, maar ook remediëringsoefeningen en interessante websites kunnen op deze wijze worden aangeboden en geëvalueerd.

Ook ouders kunnen Smartschool raadplegen via hun eigen login (co-account) om een bericht te versturen naar de directie of een leerkracht, om de resultaten van hun kind op te volgen via het rapportprogramma SKORE of om de digitale schoolagenda te raadplegen.

Met je persoonlijke login kan je direct inloggen op kad.smartschool.be.
Nog niet vertrouwd met de digitale schoolagenda? Bekijk hier een korte handleiding.
Nog niet vertrouwd met Skore? Bekijk hier een korte handleiding.

ICT-lessen (eerste graad)
Leerlingen die zich interesseren voor de informatie– en communicatietechnologie kunnen zich inschrijven voor een extra uur ICT (2de semester). Het doel van deze lessenreeks is om onze leerlingen sneller vertrouwd te maken met verschillende programma’s en hen een correct en efficiënt computergebruik aan te leren.

Module Handig met ICT (3e jaar)
Voor meer informatie over de inhoud van deze module, verwijzen wij u naar de pagina over deze module.

Module ICT (vierde jaar)
Voor meer informatie over de inhoud van deze module, verwijzen wij u naar de pagina over deze module.