Tweejaarlijks Shakespeareproject

Om de twee jaar wordt de volledige derde graad ASO ondergedompeld in de wereld van de grootste Engelse schrijver ‘ever’: William Shakespeare (of Shakspere, Shaksper, of Shake-speare). Hierbij gaan ze zélf aan de slag met het werk van de bard. Elke klas bestudeert één of twee toneelstukken, maakt daar een ingekorte versie van, en toont het eindproduct aan de andere klassen.

Daar houdt het echter niet op! De leerlingen die na dit project nog zin hebben, werken verder aan hun stuk, en perfectioneren het in het kader van een publieke avondvoorstelling. Editie na editie doen er meer en meer leerlingen mee, maar ook: editie na editie ligt de lat hoger, en is het eindresultaat steeds verbluffend. Op het palmares stonden al klassiekers als Romeo & Juliet, Macbeth, Hamlet, A Midsummer Night’s Dream, Julius Caesar, …

Dit project leert de deelnemers iets over literatuur, cultuur, geschiedenis en taal. Maar misschien belangrijker: het leert hen samen te werken, om te gaan met stress, door te zetten (leer maar eens een monoloog uit het hoofd!), te bemiddelen, én … te genieten als je op een podium staat, met een paar spots recht in je ogen.

In 2015 werd o.a. Julius Caesar ten tonele gebracht. Herbekijk hieronder de teaser.

 

Herbekijk de opvoering van Romeo & Julia uit 2013 opnieuw op ons Youtube kanaal.

 

Wil je meer info over het tweejaarlijk Shakespaereproject van de vakgroep Engels? Neem dan contact op met mr. K. Thomassen en mevr. A. Gaublomme.