BeverZaken

Online banner v2

beverzaken_logoBeverZaken is een project van School Zonder Racisme dat leerkrachten en leerlingen wil motiveren om trajectmatig te werken rond wereldburgerschap

Als school speel je een belangrijke rol in hoe jongeren leren omgaan met elkaar, dus moeten we met z’n allen streven naar een aangename samenleving. Geen wij tegen zij, maar ónze samenleving. Daarom hebben we dit project, dat gedragen wordt door een werkgroep bestaande uit zowel leerlingen als leerkrachten, gekozen. Samen zoeken we hoe we de hele school in beweging kunnen brengen.

Het project zal lopen in alle onderwijsvormen van het derde jaar en duurt twee schooljaren. Elk schooljaar zullen de leerlingen twee belevingsmomenten krijgen. Dit kan een les rond omgaan met diversiteit zijn, een spel, een workshop… Ook zal er één keer per jaar een ontmoetingsmoment plaatsvinden, waarbij iemand komt praten, bv. een migrant, een nieuwkomer…  Op het einde van elk schooljaar gaan de leerlingen zelf aan de slag. Zij organiseren zelf een actie, een gebeurtenis rond omgaan met diversiteit.

nawfelportretDe bedoeling van BeverZaken is langs de ene kant een zicht te krijgen op wat wij als school allemaal doen rond wereldburgerschapseducatie en anderzijds om zoveel mogelijk leerlingen, leerkrachten, ouders, de buurt te betrekken in het leren omgaan met elkaar.

Om dit project nog meer in de verf te zetten, zijn we op zoek gegaan naar een peter voor het project. Voetbaltrainer Emilio Ferrera, die begin dit schooljaar nog aan de slag was als hoofdtrainer van Dender EH, was kandidaat. Helaas veranderde Emilio van ploeg (OH Leuven) en bleek de combinatie niet meer haalbaar. Een nieuwe zoektocht bracht ons op het spoor van Nawfel Bardad-Daidj, beter bekend als Adil uit de populaire één-soap Thuis. Hij is zeer enthousiast over het project en was direct bereid om samen met de werkgroep zijn schouders onder project te zetten.

2016-01-05 11.58.42Om BeverZaken niet te vergeten, staat er een herinnering aan de ingang van de vestigingsplaats aan de Kouterbaan (ter hoogte van de balie). Je vindt er drie grote banners met telkens alle foto’s van leerlingen, alle leerkrachten (+ middenkader) en een duidelijke slogan. Op de vierde banner mogen de leerlingen zelf een diverse school creëren door zelf leerlingen te tekenen.

Wil je meer info over BeverZaken? Neem dan contact op met mevr. S. De Coster.